Klassiek solliciteren is ineffectief

Bij Swap the Job vinden we het klassieke solliciteren erg ineffectief. Zeker met de huidige arbeidsmarkt heb je 50% kans dat je werknemer binnen een jaar weer is vertrokken! 

Wat werkt wel? Mensen zoeken die dicht in de buurt wonen en daarmee werk en privé goed kunnen combineren! Iedereen komt namelijk in een fase waarin er kinderen komen of mantelzorg gevraagd wordt. En zeg nou zelf; gemiddeld 1,5 uur in de auto zitten per dag is niet goed voor je werknemer maar ook zeker niet in jouw jaarverslag waar je moet rapporteren over de CO2 uitstoot per 2025. 

 

Bespaar tijd

Klassiek solliciteren is een vacature uitzetten, hopen dat de goede mensen het zien en dan cv's en brieven selecteren waarvan je weet dat er veel 'moetjes' tussen zitten. Pas als de eerste persoon binnenstapt weet jij in 6 seconden wel of het iets is of niet... toch?

Waarom dan zoveel stappen doen terwijl je weet dat die 6 seconden er toe doen? En eigenlijk is de kans dat jij die potentiële werknemer om de hoek krijgt ook klein, die moet het maar net zien... 

#hoedan?

Bij Swap the Job schrijven mensen zich in die latent zoekende zijn en (onbewust) graag dichterbij huis willen werken. Zij struinen geen vacaturewebsites af maar wachten op het goede moment. 

Dat goede moment kan een match met jouw vacature zijn! Voor 25 euro krijg jij met goedkeuring de gegevens van deze kandidaat en gaan jullie bellen. Gewoon een gesprekje van een paar minuten of zoveel langer als nodig... Is er een klik? Dan maken jullie een volgende afspraak. 

Ja klopt: 25 euro bij de match, inschrijven is gratis, dat is alles! Geen extra verborgen kosten, de wereld is eigenlijk heel simpel! 

We wensen je succes!