Solliciteren met wie jij bent en wat jij wilt!

Jij moet opschrijven in je cv wat je allemaal gedaan hebt en de ontvanger beoordeelt of je bij de beste drie behoort. Dat jij je cv hebt op laten maken door iemand anders maakt niemand uit. Of dat jij eigenlijk iets wilt doen waar je privé heel goed in bent maar in je werk nooit tot uitdrukking is gekomen, boeit ook niet. Je voor- en achternaam wel! Als je voornaam niet Wim maar Mohammed is, komt je cv waarschijnlijk verder onderaan de stapel.

En stiekem weten we allemaal dat de eerste 6 seconden dat je elkaar ziet cruciaal zijn en de volgende 6 minuten ook. Eigenlijk is dan tussen jouw als sollicitant en je mogelijke werkgevers besloten of jij het bent of niet. 

Waarom nog steeds cv's?

Waarom houden we dan toch gesprekken van minimaal drie kwartier en hechten we zoveel belang aan dat cv? Natuurlijk zijn er beroepen waar het wel handig is dat je een bepaalde kwalificatie hebt behaald, immers ligt niemand niet graag onder het mes bij iemand die 'het nog nooit gedaan heeft dus denkt dat hij het wel kan'. Maar bij veel beroepen gaat het ook om een houding en vaardigheden en zijn vakvaardigheden snel bij te leren, zeker wanneer iemand zelf graag wil. 

Anoniem solliciteren de norm

Wij herkennen dit probleem en willen met ons platform anoniem solliciteren de norm maken! 

Jij geeft op wat je wilt, voor hoeveel uur en in een gesprek over de telefoon kijk je of er een potentiële match is. Kijk: dat scheelt alweer veel CO2 uitstoot om alleen al voor je eerste gesprek naar een locatie te gaan. Laat jij jezelf horen en waar je hart ligt, aan de andere kant zal hetzelfde gebeuren en misschien vind jij wel je droombaan lekker dichtbij!

Veelgestelde vragen

In die mail vragen we of je geïnteresseerd bent in een telefoongesprek met een bedrijf in het door jou opgegeven postcodegebied. Als je dat bent hoef je niets te betalen en geven we je telefoonnummer door aan het bedrijf. Nog steeds anoniem! Dus jij weet niet welk bedrijf het is en het bedrijf krijgt alleen je telefoonnummer.

Voorlopig 6 maanden, je krijgt een mail als je inschrijving is verlopen, dan kun je als je wilt gewoon weer gratis registreren en blijven we doorzoeken naar een match

Bedenk je dat die andere persoon net zo zenuwachtig is als jij. Het is toch ook onwijs spannend om van baan te wisselen? Je weet wat je hebt, maar nog niet wat je krijgt.

Wij hebben als tip van onze swappers gekregen dat zij ook een bezoekje aan elkaars bedrijf gebracht hebben om te laten zien wat je gaat ruilen zonder dat de baas of andere collega’s dat wisten. Maar er zijn ook swappers die het direct aan hun leidinggevende hebben doorgegeven dat zij het duurzaamheidprincipe nastreven en graag willen ruilen wanneer dat mogelijk is. Die openheid geeft ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Nee helaas! Aan de andere kant van de match zit ook een persoon die erg nieuwsgierig is in wat jij in de aanbieding hebt! Ben je er nog niet aan toe? Dan schrijf je je gewoon in wanneer je er wel aan toe bent.

Nee, absoluut niet! Je moet alleen rekening houden met een afscheidscadeau voor je oud collega’s.

Je kunt wachten, maar we raden aan om zelf te bellen want wellicht denkt de andere swapper precies hetzelfde.

Jazeker! Zet bij huidige baan ‘geen baan’ en bij de vraag aantal jaren werkervaring wel het aantal jaren werkervaring dat je hebt. Wij gaan kijken of we een mooie match kunnen maken!